DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırısına karşı 6-8 Ekim’de yapılan protestolardan 6 yıl sonra açılan Kobanê Davası’nın ilk duruşması 26 Nisan’da görülmeye başlayacak. Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 ismin yer aldığı Kobanê Davası’nın duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü’nde Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Duruşmayı izlemek isteyenler için Ankara başta olmak üzere çevre illerden HDP, otobüsler kaldırılacak.  Öte yandan duruşmayı takip etmek isteyen yabancı heyetlerin de isimleri belli oldu.

11 YABANCI HEYET

Duruşmayı izlemeye gelecek olan yabancı heyetlerin isimleri şöyle: “Avrupa Parlamentosu Sosyalistler ve Demokratlar Grubu'nda bulunan İsveç Sosyal Demokrat Parti ile İtalya Demokratik Partisi,  Avrupa Parlamentosu Avrupa Özgür İttifakı, Yeşiller Grubu'nda bulunan Fransa Halklar ve Bölgeler Dayanışma Partisi, Galiçya Ulusal Bloku (BNG), İlerici Enternasyonel bileşenlerinden Yunanistan MeRA25 Partisi ve Polonya Sol Parti, Fransa Sol Parti, Katalonya Cumhuriyetçi Sol Parti,  Katalonya Halk Birliği Partisi (CUP), Birleşik Bask Partisi.”(Ankara/MA)