DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te yaşanan protestolar gerekçesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) geçmiş dönem Eş Genel Başkanı, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21’i tutuklu 108 isim hakkında açılan Kobanê Davası’nın 6’ncı duruşması 3’üncü oturumunda Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülmeye başladı.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyetince görülen duruşmaya HDP milletvekilleri katıldı. Davada tutuksuz yargılanan HDP önceki dönem Urfa Milletvekili İbrahim Binici ile tutuklu yargılanan Kürt-Pen üyesi Nezir Çakar duruşma salonunda hazır bulunurken, dava avukatları ile tutuklu yargılanan siyasetçiler mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşma, mahkeme başkanının dosyaya eklenen evrakları okumasıyla başladı. Mahkeme başkanı, dava avukatları ve yargılanan siyasetçilerin mazeret bildirmeye edildiğini kaydetti.

AVUKATLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ardından söz alan iddia makamı mazeret taleplerinin reddine, sağlık nedeniyle dilekçe sunanların mazeretlerin kabulüne, sanıkların savunmalarını yapmaları için kolaylık sağlanmasına, dosyaya gelmeyen ve duruşma salonunda hazır bulunmayanlar yönünden ve duruşmaların devam etmesi gerektiği anlaşılmakla, müdafiler hakkında duruşmaya katılmadıkları nedeniyle görevlerini kötüye kullandıkları için suç duyurusunda bulunulmasına, tutuklu yargılananların ifade vermekten kaçındıkları anlaşıldığından, adli kontrol altına alınan sanıkların adli kontrollerinin devamına ve tutuklu yargılananların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. 

Mahkeme başkanı, ara kararlara hazırlık için duruşmaya 14.00’e kadar ara verdi. (Ankara/MA)