Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti, 343'üncü gününde devam ediyor.

Suruç ilçesinden Urfa Adliyesi önüne gelen Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar bugün nöbeti adliye bahçesine taşıdı. Adliye bahçesinde nöbet tutan aileyi Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Nusrettin Maçin ve HDP İl yöneticileri ziyaret etti. Ziyaret ardından adliye önünde konuşan Çiftyürek, "Bir anne, bir aile aylardır adalet nöbeti tutuyor. Biz onları selamlıyoruz. Onların direnişi halkımızın direnişidir" dedi.

'AİLENİN SESİNE SES VERİN’ 

Şenyaşar ailesine dönük gerçekleşen katliamı lanetlediklerini söyleyen Çiftyürek, "Ailenin 20 gün sonra 1 yılını dolduracak nöbetlerine destek veriyoruz. Bu katliam karşısında gözünü kapatıp, kulağını tıkayanları da kınıyoruz. Emine annenin 1 yıllık çığlığı kar, kış dinlemeden sürdü. Emine annenin sesi tüm dünyaya ulaştı. Ama Urfa Adliyesi'ne ulaşmadı. Adliyedeki yetkililere sesleniyoruz; Şenyaşar ailesinin sesine ses verin" diye konuştu.

HÜKÜMETE SESLENDİ

Şenyaşar ailesinin acısını kendi acıları olarak gördüklerini söyleyen Çiftyürek, "Bu tüm halkımızın acısıdır. Bütün herkese sesleniyoruz; Emine anneye ses verin. Hakim ve valiliğe diyoruz, bu dosyaları bir an önce açın. Hükümete sesleniyoruz; İstanbul'dan Van'a, Diyarbakır'dan Urfa'ya adalet isteyen ailelere ses verin. Diyordunuz ya 'Annelerin gözyaşları arasında fark görmüyoruz' annelerin gözyaşları arasında fark görüyorsunuz. Bu söyleminiz doğru değildir" şeklinde konuştu. 

Çiftyürek, konuşmasını ailenin direnişine destek verilmesi çağrısı ile sonlandırdı. Ardından Ferit Şenyaşar ise yaşadıklarını heyete aktardı. Bir müddet nöbet tutan partililer daha sonra adliye önünden ayrıldı.