İstanbul Üsküdar’da yaşayan ve kendi kızı H.A. ile birlikte M.Ö.E. ve M.E. isimli iki küçük çocuğa daha cinsel istismarda bulunması nedeniyle “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı,”  “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklanan Fırat Altuntaş’ın yargılandığı davanın karar duruşması Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

İstismara maruz kalan çocukların getirilmediği duruşmada, sanık Fırat Altuntaş ve taraf avukatları hazır bulunurken, istismar edilen çocukların yakınları da duruşmaya katıldı. 

Kimlik tespiti yapılmasıyla başlayan duruşmada mahkeme heyeti sanık Fırat Altuntaş’ın savunmasını dinledi. Ardından savcı, hazırladığı mütalaayı mahkeme heyetine  sundu.

BERAATINI İSTEDİ 

Sunulan mütalaa doğrultusunda heyet, sanık avukatlardan son savunmalarını istedi. Sanık avukatları Abdullah Arpacıoğlu ve Hayati Şahin, yaptıkları savunmalarında “Müvekkil bütün aşamalarda istikrarlı ve tutarlı beyanlarda bulunmuştur. Beyanları soyut kalmamıştır. Müşteki ve mağdur beyanları çelişkilidir. Aralarında tutarsızlık vardır” diyerek müvekkillerinin beraatına, aksi kanaat halinde tahliyesine karar verilmesini talep etti.

Avukatlarının ardından sanık Altuntaş’a mütalaaya karşı bir diyeceği olup olmadığı soruldu.

Altuntaş, “Kızım baştan bu yana iddia edilen eylemi yapmadığımı ifade etmiştir. Çocuklardan biri de yine kızıma yaptığım iddia edilen eylemi görmediğini belirterek, çelişkili anlatıma düşmüştür. Pedagogların bu ifadedeki yorumlarını kabul etmiyorum, beratımı istiyorum” dedi.

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI

Alınan son savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Altuntaş’a  “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 66 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme verdiği cezada indirime gitmedi.