Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul il binasına 1 Mayıs tarihinde saat 16.30 sıralarında kimliği belirsiz bir kişi, iki polisin karşı kapıda beklediği esnada binaya girdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; il binasının önüne gelen kişi, önce binanın karşısında duran iki sivil polise binayı göstererek, işaret ediyor. Görüntülerde bu kişinin daha sonra binanın kapısına yönlendiği ve 7 dakika kaldıktan sonra çıktığı görüldü. Binadan çıkan bu kişi daha sonra polislerin yanına gidip bir süre konuştuktan sonra oradan uzaklaştı.

PLAKASIZ ARAÇ

HDP’lilerin dikkat çektiği bir diğer konu ise görüntülerde il binasının önünde plakasız siyah bir aracın beklemesi oldu. Görüntülerde bu kişinin binaya girip polislerle konuşup gitmesinin ardından plakasız araçtan bir polis iniyor. Araçtan inen ve üzerinde polis kıyafeti olan bu kişi daha sonra, binaya giren kişinin konuştuğu polislerin yanına gitti. Burada polislerle bir süre konuştuktan sonra ayrıldı.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, kamera kayıtlarında bu durumu fark ettiklerini söyledi. Görüntülere yansıyan durumu paylaşan Encü, “Bu kişi 1 Mayıs günü akşam dört buçuk gibi il binasına giriş yapıyor. İl binasının kapısında ise iki sivil polis var. Bu iki sivil polisin üzerinde polis yelekleri vardı. Ve binaya giren bu kişi, bu iki polisin gözetiminde binaya girdi. Çünkü binaya girerken sivil polislere ‘burası mı’ şeklinde işaret ediyor görüntülerde” dedi.

1 Mayıs gününde parti binamıza giren bu şahıs kim? Hangi amaçla parti binamıza girmiştir? Polisle bağlantısı nedir? İçeri girerken eli ile gireceği yeri polislere onaylatması neyin göstergesidir? pic.twitter.com/dbcpnq2zr5

— Ferhat Encu (@FerhatEncu) May 10, 2022

‘POLİSLE KONUŞTU’

Binaya giren kişinin kapıyı nasıl açtığının görüntülere yansımadığını belirten Encü, bu kişinin içeride yaklaşık 7 dakika kaldığını söyledi. Bu kişinin daha sonradan binadan çıkıp iki sivil polisin yanına geldiğini belirten Encü, “Bu kişi binadan çıkıp polislerin yanına geldi ve yaklaşık 2 dakika onlarla sohbet etti. Sonradan uzaklaşıp gidiyor” dedi.

‘KİŞİ SİLAHLIYDI’ İDDİASI

Encü, binaya giren bu kişinin belinde silah olduğunu görüntülerden anladıklarını belirtti.