Partisinin Aile Destekleri Sigortası Tanıtım Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, görüşmeleri süren asgari ücrete ilişkin olarak "384 doların karşılığı olan Türk lirasını versinler" ifadesini kullandı.

İstanbul'da düzenlenen Aile Destekleri Sigortası Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, yeni belirlenecek asgari ücretle ilgili öneride bulundu. "2021 ocak ayında asgari ücret net 2825 liraydı" hatırlatmasında bulunan Kılıçdaroğlu, "O günkü dolar kuru 384 dolar. Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk lirasını versinler" dedi.

"384 DOLARIN TL KARŞILIĞINI VERSİNLER"

Kılıçdaroğlu, "Evdeki dramları bilirsiniz ama saraydakiler bunu bilmez. Çok zor günlerden geçtiğimizi biliyorum. Bir gıda krizinin ileride çıkacağını biliyorum. Türkiye yönetilmiyor aslında savruluyor. Kimin ne yaptığı belli değil. Bugünlerde asgari ücret belirlenecek. Bu yılın başında asgari ücret net 2 bin 825 liraydı. O gün ki dolar kuru 384 dolar. Diyorlar ya 'Türkiye şaha kalktı. Herkesin durumu çok iyi, yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların karşılığı olan Türk lirasını versinler. Büyüme de onların olsun. Büyümeyi saraylarına götürsünler, yandaşlarına dağıtsınlar. 384 doların karşılığını versinler." diye konuştu.

"KAYNAKLARI HALKTAN YANA KULLANACAĞIZ"

Aile Destekleri Sigortası'nı 15 maddede özetleyen Kılıçdaroğlu, Aile Destekleri Sigortası Kurumunu kuracaklarını söyledi. Bütün yardımları tek elde toplayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "İsrafı önleyeceğiz. Uygulamadaki keyfiliğe son vereceğiz. İnsan onuruna yakışır bir şekilde Aile Destekleri Sigortası'nı hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Yoksulluğun afişe edilmesini asla kabul etmediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bir ülkede yoksul varsa onun sorumluluğu ülkeyi yönetenlerdir; kadın ya da erkek değildir" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Aile Destekleri Sigortası harcamı için kaynak var mı? Bu soru karşımıza çıkacak. 5'li çeteye gelince para var, fakir fukaraya gelince para yok! Biz sosyal devleti savunuyoruz. Sosyal devlet, fakirin fukuranın yanında olan devlet demektir. Biz sosyal demokratız. Gelirlerin eşit dağıtılmasından yanayız. Üretimden, bereketten yanayız. Eğer toplumda bir aileye yardım yapılacaksa yardıma muhtaç aileye yardım yapılmasını zaten devletin görevidir. Bunu yapacağız. Kaynakların kullanımı siyasi tercihtir. Tercihi 5'li çeteden yana kullanıyorlar, biz halktan yana kullanacağız. 'CHP gelirse sosyal yardımlar kesilir' diyorlar. Bütün belediye başkanlarımızı örnek gösterebilirsiniz."