Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi, Urfa Adliyesi önündeki “Adalet Nöbeti” eylemleri 100’üncü gününe ulaşan Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu. Bozgeyik’e ziyaretinde KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi İlhan Yiğit, konfederasyonlarına bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Genel Sekreteri Aziz Özkan, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Sekreteri İkram Atabey, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) MYK Üyesi Sabri Gündüz, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) MYK Üyesi Hamit Cansever ve KESK Urfa Şubeler Platformu üyeleri eşlik etti.

Şenyaşar ailesi, gelenleri ellerindeki “Sadece adalet istiyoruz” dövizi ile karşıladı.

Anne Emine ve oğlu Ferit Şenyaşar ile sohbet eden KESK Eş Genel Başkanı Bozgeyik, ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti’ne destek için Urfa’ya geldik” dedi. 

BOZGEYİK: TARİHE NOT DÜŞECEK

Saldırının AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın Şenyaşar ailesinin dükkanını ziyareti esnasında yaşandığını hatırlatan Bozgeyik, “Katliam yapılmasına rağmen 3 yıldır aile adalet mücadelesi sürdürüyor. 100 gündür adliye önündeler. Dava dosyalarında siyasi bir baskı var. Süreci değerlendirdiğimizde; AKP iktidarının yargı üzerindeki baskısının en açık hali karşımıza çıkıyor. 100 gündür tüm baskılara rağmen, aile inatla adalet arayışını tarihe not düşecek şekilde sürdürüyor. Emek meslek örgütleri olarak, AKP'nin yargı üzerindeki baskısını bitirmesini talep ediyoruz. Şenyaşar ailesinin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘FAİLLER YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALI’

Hastanede işlenen katliamın açık bir şekilde ortada olduğunu söyleyen Bozgeyik, kamu emekçileri olarak bir an önce yargılamanın yenilenmesi ve hala tutuksuz olan faillerin yargı önüne çıkarılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Bozgeyik, “Ailenin 100 günlük mücadelesi anlamlıdır, onlarla birlikte olacağız” şeklinde konuştu.

‘GELSİN BİR GÜN SORSUN, 65 YAŞINDAKİ ANNE NE İSTİYOR DİYE’

Ferit Şenyaşar ise, konuşmasında “100 gündür buradayız. Bizim yaptığımız salt oturma eylemi değil, hak arayışıdır. Bir dilekçe vereceğimiz zaman bile adliye çevresinde OHAL’i aratmayan görüntüler oluyor. Neden bu kadar vatandaştan korkuyorlar? Savcı her gün önümüzden geçiyor. Gelsin bir gün sorsun, 65 yaşındaki anne ne istiyor diye. Dün dilekçe verecektik ama savcı, ‘gidin bariyerlerin önünde oturun müdahale etmeyeceğiz’ dedi. Adalet istemek suçsa, biz sonuna kadar adalet isteyeceğiz. Annemin birçok hastalığı var, artık ikimizde evde oturamıyoruz” diye konuştu. 

AĞITLAR YÜKSELDİ

Bozgeyik ve beraberindekiler daha sonra Şenyaşar ailesi ile birlikte bir süre ‘Adalet Nöbeti’ tutu. Bu sırada anne Emine Şenyaşar’ın ağıtları yükseldi. Annenin ağıtları ile duygulanan bazı KESK’liler gözyaşlarını tutamadı. 

KESK’liler ziyaretlerinin ardından ailenin yanından ayrılacakları sırada polis tarafından Genel Bilgi Taramasına (GBT) tabi tutuldu. KESK’lile güneşin altında yapılan GBT işlemlerinin uzun sürmesi nedeniyle polislere tepki gösterdi.(Urfa/MA)