Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Diyarbakır’da 21 öğretmenin ihraç edilmesine ilişkin Sirkeci'de bulunan PTT Baş Müdürlüğü önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "OHAL uygulamaları son bulsun 35'inci madde kaldırılsın" pankartı açıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Abuzer Arslan, 6 Kasım’da Diyarbakır’da gözaltına alınan 29 Eğitim Sen üyesinin beraat ettiğini söyledi. Arslan, “1 Aralık 2021 tarihinde Diyarbakır’da 21 öğretim üyesinin KHK'lerle ihraç edildiğini aktardı. Arslan, "Arkadaşlarımızın ihraç gerekçesi olarak, Türkiye tarihinin en kanlı katliamı olan Ankara Gar katliamını protesto etmek, evinde bilgisayarında, Kürtçe müzik dinlemek, okuduğu dergi ve kitaplar, ihraç arkadaşlarla telefon görüşmesi yapmak, savaşa karşı barışı savunmak, kadın çalışmaları, kentte yapılan sendikal ve demokratik eylemlere katılım sağlamaktır"  dedi.

'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

Arslan, kararın ideolojik olduğunu belirterek, mücadeleden vazgeçmeyecekleri söyledi. Arslan, "AKP ve MHP ittifakı, KESK'i kendi belirlediği sınırlar içerisinde hareket etmeye ve uzantısı olarak sendikacılık yapar hale getirmeye çalışmaktadır. Önümüze çıkarılan tüm engellere, baskılara, kuşatmalara dimdik ayakta kalmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz"  dedi.(İstanbul/MA)