Ankara Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Demokratik Mücadele programı” kapsamında DAİŞ'in saldırısı sonucu 103 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara Gar Meydanı’nda yapmak istediği “Barış Zinciri” eyleminin engellenmesini yaptığı açıklamayla protesto etti. HDP Ankara İl Örgütü’nde yapılan açıklamada, “Barış hemen şimdi” pankartı açıldı ve anneler beyaz tülbent taktı. Açıklamaya HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan ile milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu, Habip Eksik ve Abdullah Koç'un yanı sıra HDP bileşeni siyasi partilerin temsilcileri, Parti Meclis (PM) üyeleri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

'UTANÇTIR'

HDP İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, Ankara Gar Meydanı’nda 10 Ekim 2015'te yaşamını yitiren 103 kişiyi anmak istediklerini, ancak polisin uzun bir süredir baskı uyguladığını ve hukuksuz bir şekilde anmayı engellediğini ifade etti. Sinemillioğlu, “Bu sabah vekillerimiz Ankara Garı’nda beklerken bize yoğun bir şekilde saldırdılar. Milyonlarca insanın oyunu alan bir partinin, parti binalarına sıkıştırılması utançtır. Bir gün adalet ve barış herkese lazım olacak, bunlar gidecek biz kazanacağız” dedi.

'MEYDANDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Barış talep eden insanların katledildiği yerde anma gerçekleştirmek istediklerini belirten HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “O kadar insanın orada katledilmesi bu devletin utancıdır. Biz faşizm koşullarında yaşıyoruz. Biz bu ceberut iktidarın maşalarının sonsuza kadar kalmayacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Polis tarafından darp edilerek gözaltına alınan PM üyesi 65 yaşındaki Aydın Erdoğan'ın polisler tarafından yerde sürüklendiği ve sırtına basıldığını söyleyen Kerestecioğlu, “Bizim silahımız, copumuz yok. Polisler telsizleri ile insanların başına vurmaya kalkıyorlar. Bu ülkede insanların bu kadar mutsuz olmasına üzülüyoruz. Bütün muhalif güçlerin bu mücadeleyi büyütmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

ADALET BAKANINA ÇAĞRI

Etkinliği engelleyen polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Kerestecioğlu, Giresun’da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın miting düzenlemesine tepki gösterdi. Kerestecioğlu, devamında şunları söyledi: “Halk sağlığını tehlikeye atıyorlar. Barışçıl toplantı gösteri hakkımızı ihlal ediyorlar. Adalet Bakanını göreve çağırıyorum. Adalete susadı insanlar, artık susmasınlar. Bu ülkede ki gerçek muhalefet partisi HDP'dir, olmaya da devam edecek.”