Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve fenalaşması üzerine 25 Mayıs günü Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kelepçeli olarak getirilen 83 yaşındaki ağır hasta tutuklu Mehmet Emin Özkan, aynı gün hastanede yatışı yapıldı. Hastane yatağına kelepçelenen Özkan, tek başına ihtiyaçlarını karşılamadığı için ailesi Diyarbakır D Tipi Cezaevi Savcılığı’na başvurdu. Başvuruya olumlu yanıt verilmesi üzerine Özkan’a, oğlu Vedat Özkan iki gündür refakat ediyor. Özkan’ın “tedavisi tamamlandı” denilerek, bugün cezaevine geri götürüleceği belirtildi.

‘BABAMIN DURUMU AĞIR’

Özkan’ın kızı Selma Özkan babasının durumuna ilişkin ajansımıza bilgi verdi. Özkan, babasının sağlık durumunun çok ağır olduğunu ve hastaneye getirilirken çekilen görüntülerden de bunun anlaşıldığını belirterek, “Durumu ağır ama üç günde ‘tedavi tamamlandı’ diyorlar. Doktorlar, babamın tedavisinin bittiğini ve bugün tekrar cezaevine geri götürüleceğini söylediler. Bunun doğru olmadığını hepimiz biliyoruz. Şunu da biliyoruz: Bugün götürecekler ama yarın yine hastaneye geri getirecekler” dedi. 

6 KEZ HASTANEYE KALDIRILDI

Özkan, 17, 18, 19, 20 ve 24 Mayıs tarihlerinde fenalaşması nedeniyle 5 kez Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, ancak yatışı yapılmadan cezaevine geri götürüldü. Özkan, çıkan test sonuçları nedeniyle 25 Mayıs’ta altıncı kez getirildiği hastanede yatışı yapıldı. Özkan’ın hastaneye getirildiği sırada yurttaşların çektiği görüntüde, elleri kelepçeli ve yürümekte zorlanması tepkilere neden olmuştu. 

AĞIR SAĞLIK SORUNLARI MEVCUT

25 yıldır cezaevinde tutulan Özkan, 5 kez kalp krizi, 4 defa da anjiyo oldu. Bu hastalıkların yanı sıra Özkan’ın kalp, tansiyon, zehirli guatr, kemik erimesi, böbrek ve bağırsak bozuklukları, aşırı derecede kilo kaybı, duyma-görme eksikliği, hafıza kaybı gibi birçok sağlık sorunu bulunuyor.