Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, kayyım atanan Kayapınar Belediyesi’nin bir firmaya danışmanlık hizmeti olarak 350 bin TL ödemesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Önergede, Kayapınar ilçe Belediyesi tarafından 8 Mart 2021 tarihi ile başlatılan ve 31 Aralık 2021 günü ile bitecek olan bir ihale düzenlendiği hatırlatılarak, bu ihale ile on aylık bir süreçte Kayapınar Belediyesi danışmanlık alacağı firmaya 350 bin TL ödediği belirtildi. Önergede, “İhale yöntemi, Sayıştay müfettişlerinde Kamu ihalelerinde rekabeti önlediği gerekçesi ile eleştirilen ve kamu kurumlarının zarara uğramasına neden olduğundan dolayı sık sık müfettişlerin raporlamalarında yer alan ‘pazarlık yöntemi’ ile gerçekleştirilmiştir. İhale sürecine iki firma doküman hazırladığı halde, ihaleye yalnızca tek bir firma teklif vermiştir. İhaleye fiyat veren ve ihaleyi alan Çözüm Yönetim Şirketiyle anlaşma yapılmıştır” denildi.

'NEDEN PAZARLIK YÖNTEMİ KULLANILDI?'

Önergede, Bakan Süleyman Soylu’ya şu sorular yöneltildi: 

“* Rekabeti önleyen ve şeffaf olan bir yöntem olan pazarlık yöntemi neden ihalede kullanılmıştır?  

*Neden birçok şirket ve firma yerine neden tek bir firmanın ihaleye katılımı sağlanmıştır? Çözüm Yönetim Şirketinin Kayapınar veya diğer kayyum atanan belediyelerden aldığı başka ihaleler var mıdır? 

*Aylık 35 bin TL karşılığında bu firmadan ne gibi danışmanlık hizmetleri satın alınacaktır? Kayapınar Belediyesi kendi birim ve çalışanlarından değil de neden dışardan danışmanlık hizmetleri satın almaktadır?

*Daha önceki aylarda 1.3 milyon TL’lik bir maliyet ile 4-6 yaş Kuran Kursu ve 272.800,00 Tl’lik altın alımı ile gündeme gelen Kayyım ile ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?” (Diyarbakır/MA)