Kızıltepe Belediyesi kayyımı Hüseyin Çam’ın, Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürü yaptığı AKP Mardin İl Gençlik Kolları eski Başkanı Halil Yomak, belediye imkanlarını özel işleri için seferber etti. Önceki kayyım döneminde Kızıltepe Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olan AKP’li Yomak, belediye imkanlarıyla evinin işlerini yaparken yurttaşlar tarafından görüntülendi. Yomak, belediyeye ait iş makinelerini özel işleri için kullanmasının yanı sıra belediyenin parke taşlarını kendi evine taşıyarak, evinin bahçesine döşettirdi.

AVLUSUNA PARKE DÖŞEDİ 

Koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü 2 Ocak’ta, Yomak’ın Artuklu ilçesi sınırları içinde kalan İstasyon Mahallesi’ndeki bulunan evinin önüne Kızıltepe Belediyesi araçları ile parke taşı, kum ve çeşitli araç gereçler götürülürken, işler belediye personeline yaptırıldı. Yurttaşlar tarafından çekilerek Mezopotamya Ajansı’na (MA) gönderilen fotoğraf ve görüntülerde, Yomak’ın evinin önünde belediyeye ait kepçe ve yine belediyeye ait resmi plakalı bir minibüs de görünüyor. Görüntülerde, Yomak’ın evinin avlusuna parke taşı döşendiği de görülüyor. 

BELEDİYE PERSONELİ EVİ TEMİZLİYOR

Öte yandan Yomak’ın belediyeye ait park araç gereçleri evinin önüne kurduğu belirtildi. Ayrıca belediyenin temizlik personelinin de düzenli olarak Yomak’ın evini temizliği için görevlendirildiği aktarıldı. Yurttaşlar, Kızıltepe Belediyesi’nin sınırları içinde olmamasına rağmen Yomak’ın belediye imkanlarını kendi evi için tahsis ettiğine dikkat çekerken, mahallelerde sokakların halinin içler acısı olmasına rağmen imkanların şahsi işlerde bu şekilde kullanılmasına tepki gösterdi.