Kayyım yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne dönük başlatılan ve parça parça devam eden “yolsuzluk”, “zimmet”, “ihaleye fesat karıştırma” ve “rüşvet” soruşturmalarına bir yenisi daha eklendi. Başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Teftiş Kurulu Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ile belediye iştiraki Kent A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevleri verilen Zeyni Teker, emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Savunmasında üzerine atılı suçlamaları reddettiği öğrenilen Teker, mahkeme tarafından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. 

BELGELERİ TEK TEK YAYINLANMIŞTI

Zeyni Teker, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde adı skandallarla anılan önceki kayyım ve Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın görevden alınmasının ardından ilk olarak YÖK’ün denklik vermediği oğlunu personel statüsü ile Hukuk Müşavirliği Birimi’nde işe almıştı.Aynı zamanda 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL ile birlikte çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen yüzlerce eğitimcinin isminin olduğu listeleri de hazırlayan isimlerden biri olan Teker, Büyükşehir Belediyesi’nin HDP dönemindeki personelleri hakkında da asılsız iddialar ile soruşturma açtıran isimdi. Bu nedenle geçtiğimiz aylarda HDP Döneminde Genel Sekreter olan Asil Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Yıldız tarafından da hakkında “iftira” ve “suç uydurmak” suçlaması ile suç duyurusunda bulunulmuştu. 

TANIDIKLARINI ‘ŞEHİT YAKINI’ YAPTI

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin yönetime gelmesi ile birlikte, işe gelmeden maaşa bağlanan ve “bankamatik çalışanı” olarak anılan kişilerin işten çıkarılmasını “Şehit yakınlarını işten atıyorlar” şeklinde yansıtan Teker, yine belediyede HDP’li yönetim ile çalışan personeli fişleyerek, belediyeye yeniden kayyım atanmasının ardından haklarında soruşturma açtırmıştı. Teker, kayyım atanmasına karşı çıkan Kadın Daire Başkanı Gülizar İpek’in memuriyetten çıkarılmasında da rol oynayan isimlerin başında geliyordu. 

 MA GÜNDEME GETİRDİ 

Mezopotamya Ajansı’nda “Kayyım belediyesinde maaş yolsuzluğu” başlığı ile 30 Haziran 2020 tarihinde yayınlanan haberde de Teker’in ismi geçmiş, MA’nın yayınladığı belgelerde belediye personeli olmayan kişilere usulsüz bir şekilde yapılan maaş ödemeleri ortaya çıkarılmıştı. Ancak olayın üstü Zeyni Teker tarafından örtülmek istenmiş, belgelerin MA’da yayınlanmasının ardından konuya dair soruşturma başlatılmıştı. 

 MA / Ahmet Kanbal