Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB), kentte aynı işi yapacak birçok şirket olmasına rağmen ihaleleri kent dışında faaliyet yürüten firmalara vermeye devam ediyor. Yaklaşık maliyeti 628 bin TL olan hizmet alımı işlerini, pazarlık usulüyle Bolu ve Kocaeli merkezli şirketlere veren kayyım Karaloğlu yönetimindeki DBB, bu defa, yaklaşık maliyeti 555 bin TL olan "park onarma" ve "elektrik malzemeleri alım işi" adıyla pazarlık usulüyle yapılan 2 ayrı ihaleyi Konya ve Ankara merkezli şirketlere verdi. 

PARK ONARMA ANKARA'YA

Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) yer alan bilgilerine göre, 25 Aralık 2020'de sonuçlanan ve yaklaşık maliyeti 321 bin TL olan, “Tema Parkı, Kardeşlik Parkı ve Anıt Park'ta bulunan süs havuzlarının bakım ve onarımında kullanılmak üzere malzeme alımı ve montajı işi”, pazarlık (MD 21 F) usulüyle, Ankara merkezli, “Ankara Havuz Fıskiye Sistemleri Ve Pompa Sanayi Ticaret Limited Şirketi”ne verildi. 

ELEKTRİK MALZEMELERİ KONYA'DAN 

Pazarlık usulüyle yapılan bir diğer ihale ise, yaklaşık maliyeti 234 bin TL olan,  “2 Kalem Elektrik Malzemesi Alım İşi”, Konya merkezli, “Nevalıght Solar Aydınlatma Sistemleri İmalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi”ne verildi. 

İhale verilen şirketlerin sahiplikleri konusunda açık kaynaklardan hiçbir bilgiye ulaşılamıyor.

BOLU VE KOCAELİ’YE İHALELER 

Karaloğlu daha önce de toplam maliyeti 628 bin TL olan hizmet alımı işlerini, 21/F olarak bilinen 4734 sayılı kanunun 21’inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine göre pazarlık usulüyle Bolu ve Kocaeli merkezli şirketlere vermişti.