Olağanüstü Hal (OHAL) döneminde yayınlanan 674 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile 11 Eylül 2016'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu 2'si il, 28 belediyeye kayyım atandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde belediyeyi yüzde 66,01 oy oranı kazanırken, İçişleri Bakanlığı, 23 Mart 2020’de belediye eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir’i görevden alarak yerlerine kayyım atadı.

ÖNCE MÜDÜR YAPILDI

Batman Valisi Ahmet Deniz’in Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy’un 2016’da kayyım olarak atandığı Batman Belediyesi’nde, Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü ikmal bölümünde çalışan Adnan Yörük de İşletme İştirakler Müdürlüğü’ne müdür olarak getirildi. 

2'NCİ KEZ İŞE ALDIRDI

Belediyede çalışmalarını sürdüren Yörük, 24 Mart 2020 yılında ise Hulusi Şahin’in talimatları doğrultusunda Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Yörük, 2016 yılında göreve geldiğinde kızı Sena Yörük’ü belediyede işe aldı, ancak 31 Mart 2019 seçimleriyle yönetimin HDP'ye geçmesiyle kızının işine son verildi. HDP’li belediyelere kayyım atanmasının ardından Yörük, kızı Sena Yörük’ü Ocak ayında alınan bir kararla memur olarak tekrar işe aldırdı. 

MECLİS KARARI

Sena Yörük’ün işe alındığı 6 Ocak 2021’deki meclis kararında şu ifadeler yer aldı: “Sözleşmeli sağlık teknikeri Sena Yürük’ün hizmetlerine karşılık Maliye Bakanlığı'nın 2021 mali yılı birinci 6 ayı için belirlenen her türlü ödemeler toplamının net tutarı üzerinden 2021 mali yıllı için kendisine ödenecek net aylığa artışın yapılmamasına 5 393 sayılı (Belediye Kanunu) 16 ve 49’uncu maddeleri gereği oy birliği ile karar verildi.”

SİİR’TE DE BENZER DURUM YAŞANMIŞTI

Daha önce de Siirt’te benzer bir durum yaşanmıştı. Emniyet Müdürü olduğu sırada kayyım tarafından Siirt Belediyesi Başkan Yardımcılığına getirilen Kadir Yıldız, kızı İrem Yıldız’ı kendisine danışman olarak işe aldığı ortaya çıkmıştı.