AKP iktidarı tarafından kayyım atanan belediyelerde karşılaşılan usulsüzlük ve yolsuzlukların ardı arkası kesilmiyor. Sayıştay müfettişlerinin bile raporlarına giren bu usulsüzlük ve yolsuzlukların son örneği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan bir ihale oldu. 

Yaptırdığı lüks banyo ve tuvaletle hafızalara kazınan Kayyım-Vali Cumali Atilla'nın yerine getirilen Hasan Basri Güzeloğlu’nun 10 Haziran 2020 tarihli valiler kararnamesi ile merkeze çekilmesiyle bu göreve Münir Karaloğlu atanmıştı. Karaloğlu’nun kayyım olarak başında olduğu Büyükşehir Belediyesi, “Her Ev Bir Kültür Merkezi” temasıyla düzenlediği Aralık Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde “Dengbej Divanları” konserleri organize etmeye başladı.

Pandemi dolayısıyla online düzenlenen bu konserlerin içerik ve görsel tasarımı için belediyenin Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından 27 Ekim 2020’de ihale açıldı. Pazarlık usulü (21/f) ile açılan 2020/567711 sayılı elektronik ihalede yapılacak işin yaklaşık maliyeti 314 bin TL olarak belirlendi. Pazarlık usulü ile yapılan ihalelerde yasada en az üç firmadan teklif alma şartı olmasına rağmen, Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndaki (EKAP) ihale bilgilerine göre, sadece tek bir firmadan teklif alındı. 

İHALENİN VERİLDİĞİ ŞİRKET!

294 bin TL’lik bedelle teklif veren RNA İletişim Danışmanlık ve Reklam şirketi ile 18 Kasım’da sözleşme imzalandı. Merkezi İstanbul Kadıköy’de bulunan şirketin internet sitesine girildiğinde şirketin sahiplik yapısının gösteren hiçbir bilgi yer almıyor. Açık kaynaklardan tarama yaptığımızda ise şirketin sahibi olarak karşımıza İsak Baydaroğlu ismi çıkıyor.

ERDOĞAN'A DAİR KİTAPLARIN YAZARI

AKP’ye yakın bir isim olan İsak Baydaroğlu, "Dış Basında Recep Tayyip Erdoğan" ve "Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından seçmeler” isimli kitapların yazarlarından biri. 

OĞLUNUN NİKAH ŞAHİDİ OLDU

“Dengbej Divanları” konserlerinin ihalesini alan Baydaroğlu, kayyım olarak belediyenin başındaki Münir Karaloğlu’nun “dostum” deyip, oğlunun nikah şahitliğini yapacak kadar yakından tanıdığı bir isim. 

Karaloğlu’nun Bursa Valisi olduğu 2014 yılında, kentte tepkilere neden olan Bursa logosu ve tanıtım organizasyonun ihalesi de Baydaroğlu’nun şirketine verilmişti. Karaloğlu, beğenilmeyen bu logoyu kentte kabul ettirmek için üzerinde yeni Bursa logosu kullanılmayan evrakları imzalamama kararı almıştı.

REKLAM VE TANITIMLAR ONUN ŞİRKETİNE

Baydaroğlu’nun sahibi olduğu şirket, Münir Karaloğlu ile olan kişisel tanışıklıktan öte iktidar partisi yönetimindeki belediyeler ile kamu kurum ve kuruluşlarından akan ihale musluğunun adeta başında. Reklam ve tanıtım işleri organizasyonların çoğu bu firmaya yaptırılıyor. Öyle ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılında organize edilen “15 Temmuz anma töreni” pazarlık usulü ile bu şirkete verildi. Büyükşehir Belediyesince düzenlenen “Kartepe Zirvesi” reklam ve tanıtım organizasyonunun yine aynı şirkete verilmesi kentte o dönem tepki ve tartışmalara yol açmıştı.