Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan ikinci kayyım Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, 2021 yılının ilk Meclis toplantısını yine seçilmiş Meclis üyeleri yerine kendisi gibi atanmış bürokratlarla gerçekleştirdi. Kayyım döneminde 1 Milyar 180 milyon TL borçlu hale getirilen belediyenin, borçları nedeniyle içine düştüğü durumu gösteren bir takım kararlar alındı.

ELEKTRİK TRAFOSU DEVREDİLDİ 

Mezopotamya Ajansı'ndan Ahmet Kanbal'ın haberine göre, Alınan kararlar arasında dikkati çekenlerden biri, belediyeye ait elektrik trafosunun Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DİCLE EDAŞ) devredildi. HDP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle 14 Nisan’da yönetimi devralmasının ardından görevde olduğu 4 buçuk dönemde sürekli borçları gerekçe göstererek, elektrikleri kesen DEDAŞ’a, Mardin Şehirlerarası Otogarı’nda bulunan ve belediyeye ait 1600 KVA’lık trafoyu 218 bin 423,48 TL bedel ile devretti.

OKUL VE CAMİ SATILDI

Bir diğer karar ise, belediyenin vergi borçlarına ilişkin alındı. Bu karar kapsamında Artuklu ilçesi Diyarbakırkapı Mahallesi’nde bulunan Sadık Yay Cami ve müştemilat olan taşınmaz ile Artuklu ilçesi Saraçoğlu Mahallesi’nde bulunan Kocatepe İlkokulu olan taşınmaz satıldı. 

Maliye Bakanlığı’na satışı yapılan taşınmazlar ile ilgili alınan kararda, “Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borcuna karşılık Maliye Bakanlığına satılmasına karar verildi” denildi. 

Cami ve okulun üzerinde bulunduğu taşınmazların bedeline dair ise bir ifade kullanılmadı.(Mardin/MA)