Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne 19 Ağustos 2019 tarihinde yeniden kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman ve yönetimi, belediye taşınmazlarını satışa çıkarmaya devam ediyor. Şimdiye kadar belediyeye ait onlarca arazi ve yapıyı satan kayyım yönetimi, 5 Milyon TL değerindeki İstanbul’da bulunan 420 metrekare kullanım alanına sahip 4 katlı binayı bir kez daha satılığa çıkarma kararı aldı. 

İHALE YAPILACAK

Söz konusu karar, kayyıma yakın kişilerden oluşturulan “Belediye Meclisi” tarafından Mart ayında yapılan toplantıda alındı. Karar kapsamında önümüzdeki günlerde bina satışı için taban fiyat belirlenerek, ihale sürecinin başlatılacak. Kararda, şu ifadelere yer verildi: “Mülkiyeti Mardin Büyükşehir Belediyesine ait Seyit Ömer mahallesi Fatih/İstanbul adresinde bulunan zemin+3 (üç) kat binanın 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesi (e) bendi gereğince satışının yapılmasına karar verildi.”

2 DEFA ALICI ÇIKMADI

2016 yılının Kasım ayında belediyeye yapılan ilk kayyım atamasının ardından da söz konusu bina 2 kere satılmak istenmiş, ancak alıcı bulunamamıştı. 

Kayyım atamalarından önce belediye tarafından satın alınan ve kiraya verilerek, halen rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan bina, ilk olarak 2018 yılının Aralık ayında satışa çıkarıldı. İlk ihaleye çıkarıldığında muhammen bedel 3 milyon 133 bin 930 TL olarak belirlenen binaya alıcı çıkmadı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce satılmaya çalışılan bina bunun üzerine Ocak 2019’da tekrar ihaleye çıkarıldı. Bu kez de muhammen fiyat 2 milyon 816 bin 370 TL'ye düşürülmüş, ancak yine alıcı çıkmamıştı.