AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’da 15-16 Ocak tarihleri arasında yapılacak 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi' için görevden alınıp, yerine kayyım atanan Cizre Belediye eşbaşkanları ve belediye meclis üyelerinden sonra Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı İkiköprü Belediyesi’nin yine yerlerine kayyım atanan eşbaşkanları ve belediye meclis üyelerine de davetiye gönderildi.

İkiköprü Belde Belediye Eşbaşkanı Osman Karabulut, hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla Batman 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden dava gerekçe gösterilerek 7 Aralık’ta görevinden uzaklaştırıldı. Karabulut’un yerine aynı gün Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyım olarak atandı. 

Kayyım atandığı gün belediye önünde kurulan jandarma barikatına karşı gösterdiği tepkiyle gündeme oturan Belediye Eşbaşkanı Hatice Taş ve Osman Karabulut ile birlikte belediye meclis üyelerine, Tayyip Erdoğan’ın katılacağı serginin davetiyesi gönderildi. 

DAVETİYELER KAYYUM ATAMASI SONRASI ULAŞTI

Gönderilen davetiyelerin üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı olan Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in imzaları yer aldı.

HDP’li belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerine iletilmek üzere kısa bir süre önce kayyım yönetimindeki belediyeye gönderilen davetiyeler, daha sonra eşbaşkanlara ve belediye meclis üyelerine ulaştırıldı. 

Gönderilen davetiyelerin üzerinden "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle düzenleyeceğimiz 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'nde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız" ifadeleri yer aldı.