İçişleri Bakanlığı tarafından 18 Ekim 2019 tarihinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi'ne kayyım olarak atanan İlçe Kaymakamı Osman Doğramacı, birçok amirlik ve müdürlüğün başına aynı isimleri getirdi. İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü olan Erol Zirek bunlardan birisi. Kayyım yönetimi, Zirek'i 6 müdürlüğün başına getirdi. Söz konusu müdürlükler şöyle: "İmar ve Şehirlicik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Araç sevk ve Bakım Amirliği"

ATAMAN'A 3 GÖREV!

31 Mart 2019 seçimlerinde belediyeyi kazanan HDP'li yönetim tarafından, ilk kayyım döneminde belediyenin borçlandırılmasına neden olduğu gerekçesiyle görev yeri değiştirilen Reşit Ataman'a da kayyım 3 görev verdi. Kayyım yönetimi, Ataman'ı Yazı İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün başına getirdi. 

SARI: HUKUKSUZLUK

Görevden alınarak, yerine kayyım atanan Belediye Eşbaşkanı İrfan Sarı, kayyım döneminde yaşanların hukuka aykırı olduğunu belirtti. Bir ismin 6 müdürlüğün başına getirilmesinin belediye kanunlarına da aykırı olduğuna dikkati çeken Sarı, belediyenin tüm birimlerine kayyım atandığını dile getirdi.  

Sarı, "Kayyım gaspı sadece Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanlığına değil tüm amirliklere yapıldı. Milli Eğitim Müdürü ve birkaç personeli, Mal Müdürü, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, Köy Hizmetleri Müdürü belediyenin kurum amirlerinin yerine atandılar" dedi.

BORÇ 1 TRİLYONA YAKLAŞTI

Sarı, kayyım yönetiminin 13 milyon TL'lik beton ihalesi yaptığını ve geriye dere ıslahı, su ve asfatlama gibi işlerin çeşitli devlet kurumları tarafından yapıldığını aktardı. Sarı, belediyenin borcunun da 680 milyon TL'den 1 milyar TL'ye yaklaştığı bilgisini verdi. 

Mezopotamya Ajansı / Gökhan Altay