Kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi üyeleri her hafta düzenledikleri "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eyleminin 624'üncüsünü pandemi dolayısıyla online gerçekleştirildi. Bu hafta 15 Ekim 1995'te cezaevinden tahliye olduktan bir kaç gün sonra Şırnak'ın Silopi ilçesindeki evine özel hareket ve sivil polisler tarafından yapılan baskınla gözaltına alınıp, o günden sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Kerevan İrmez'in kaybedilme hikayesi hatırlatıldı.

İrmez'in kaybedilme öyküsünü İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Yüksel Aslan Acer anlattı. 

BİR DAHA HABER ALINAMADI

Olayın görgü tanıklarının, gözaltına alınan İrmez'in Silopi'ye bağlı Bêspin Köyü'ndeki jandarma karakoluna götürüldüğünü belirten Acer, olay sonrası İrmez'in aile bireylerinin Silopi İlçe Emniyeti'ne başvurduğunu, ancak emniyet yetkililerin İrmez'i gözaltına almadıklarını söylediğini aktardı. 

Yaşanan olaydan kısa bir süre sonra Kasrik Boğazı civarında başı kesilmiş bir cesedin bulunduğunu söyleyen Acer, "Bulunan cesedin üzerinde çok ağır işkence izlerine rastlanır. Ceset Kerevan İrmez’e ait olabileceği düşünülerek, aileye haber verilir. İrmez’in ailesi olay yerine gider ancak cesedin Kerevan İrmez’e ait olmadığı anlaşılır" diyerek, İrmez'den gözaltına alındığı günden bu güne haber alınamadığını ifade etti.

‘ISRARLA TALEP EDİYORUZ’

Kayıplar için adalet arayışlarına pandemi koşullarında da devam ettiklerinin altını çizen Acer, insan hakları savunucuları olarak ısrarla kayıpların faillerinin ortaya çıkarılmasını, yargılanmasını ve adaletin sağlanmasını talep ettiklerine vurgu yaptı.