Giresun’da, 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ü katleden fail Hüseyin Can Gökçek’in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. Şentürk’ü katleden Gökçek, kaçmak için gittiği havalimanında dün yakalanarak gözaltına alınmıştı. Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekiplerine teslim edilen Gökçek’in sorgusu sürüyor.

AİLE ŞİKAYETİNİ ÇEKMİŞ 

Sıla Şentürk’ün katledilmesinin hemen ardından birçok haber sitesi, çocuğun "ailesi tarafından zorla nişanlandırıldığı" Gökçek tarafından katledildiğini yazdı. Ancak katil zanlısı Gökçek’in Şentürk’ü bir yıl önce kaçırdığı, bir süre alıkoyduğu, Şentürk’ün ailesinin şikayeti üzerine yakalanarak, “Çocuğun cinsel istismarı” ve “Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması” suçundan tutuklandığı belirtildi. Bir ay cezaevinde kalan Gökçek, ailenin şikayetinden vazgeçmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

'DEVLET KORUMASI'NDAYMIŞ 

Öte yandan Gökçek’in 10 ayrı suçtan da sabıkası olduğu belirtildi. Şentürk’ün Gökçek’ten ölüm tehdidi aldığı gerekçesiyle bir süre devlet korumasına alınarak yurda yerleştirildiği, iki hafta önce felç geçiren babaannesine refakat etmesi için ailesinin talebi üzerine eve geri döndüğü de iddialar arasında.