Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Gölağılı (Qêranlî) köyünde Fatma Altınmakas adlı kadın, evli olduğu erkek Kazım Altınmakas tarafından 14 Temmuz’da katledildi. 6 çocuk annesi olan Fatma Altınmakas’ın evli olduğu erkeğin kardeşi Sinan Altınmakas’ın kendisine tecavüz etmesi nedeniyle 12 Temmuz’da Malazgirt Jandarma Karakolu’na giderek şikayetçi olduğu ortaya çıkmıştı.

‘BENİ, ÇOCUKLARIMI VE EŞİMİ ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ’

Fatma Altınmakas jandarma ve savcılıkta verdiği ifadede, Sinan Altınmakas isimli şahısın yaklaşık 3 ay önce kendisini telefonla arayarak taciz ve tehdit edildiğini beyan etti. Fatma Altınmakas ifadesinin devamında ise, ‘Benim yanıma geleceksin. Gelmezsen seni öldüreceğim. Sonra da kocanı öldüreceğim’ dedi. 3 ay öncesinde de bana karşı taciz saldırıları oldu. Ben kendisine karşı çıktığım için bana bir şey yapmadı. Ancak son 3 aylık dönemde beni, çocuklarımı ve eşimi öldürmekle tehdit ettiği için ben de Sinan Altınmakas isimli şahısa karşı koyamadığım ve korktuğum için ne dediyse yapmak zorunda kaldım. Sinan Altınmakas isimli şahıs, benim evime geldiğinde çocuklara şeker ve para vererek onları dışarıya çıkartıyordu. Bu 3 aylık dönemde Sinan Altınmakas bana defalarca tecavüz etti. Ben Sinan Altınmakas isimli şahsı bana sürekli cinsel saldırıda bulunmasından kaynaklı ondan şikayetçiyim” dediği öğrenildi.

‘ŞÜPHELİNİN SABİT İKAMETGAHTA OLUŞU’

Fatma Altınmakas’ın şikayeti üzerine aynı gün gözaltına alınan Sinan Altınmakas, tutuklama talebiyle sevk edildiği Malazgirt Sulh Ceza Hakimliği’nce adli kontrol şartı ile 14 Temmuz’da serbest bırakıldı. Sinan Altınmakas’ın serbest bırakılmasına savcılık itiraz etmiş ve bir kez daha ‘dosyadaki mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah oluşu, delilleri karatma ihtimalinin olmaması’ gerekçiyle serbest bırakılmıştı.

Sanık Sinan Altınmakas’ın tahliye edildiği gün, ağabeyi Kasım Altınmakas, evli olduğu Fatma Altınmakas’ı başına 2 el ateş ederek katletti.