Yerine kayyım atanan ve 8 Ekim 2020’de tutuklanan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın ilk duruşması dün mahkemenin yoğunluğundan ötürü bugüne bırakıldı. “Örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılanan Alaca’nın Kars 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasına Alaca tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanırken, avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak söz alan Alaca, dosyadaki mevcut deliller hakkında savunmada bulundu. Yürüttükleri çalışmaların parti tüzüğüne uygun olduğunu ve suç teşkil etmediğini belirten Alaca, illegal bir çalışma yürütmediklerini ifade etti. CİMER’e haklarında suçlamada bulunan kişilerin kendilerinden önceki dönemde belediyede “yolsuzluk” yapan şahıslar olduğunu belirten Alaca, o nedenle beyanlarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Alaca beraatını ve tahliyesini talep etti.

Ardından söz alan Alaca’nın avukatları ise soruşturmadaki delil elde etme yönteminin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Müvekkillerinin yasalara uygun işlemlerde bulunduğunu ve bu faaliyetlerinden ‘örgüt üyeliği’ suçunun çıkamayacağını belirten avukatlar, Alaca hakkında suçun unsurlarının oluşmayacağından tahliyesini talep etti.

Karar için ara veren mahkeme, dosyadaki eksik evrakların tamamlanmasını isteyerek Alaca’nın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 11 Mart tarihine ertelendi.