Maraş’ın Pazarcık ilçesinde 30 Haziran’da gözaltına alınan 4 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından Pazarcık Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye getirilen Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eşbaşkanı Naci Kızıler, önceki dönem eşbaşkanı Murat Güvenç, parti yöneticileri İbrahim Ganidağlı ve Mesut Gözlügöl “Örgüte finansal destek sağlamak” iddiası ile savcılığa ifade verdi. 

Savcılığa ifade veren 4 isme, koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde HDP’nin başlattığı kardeş aile kampanyası kapsamında, Avrupa’da faaliyet yürüten Maraş Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu (MARDEF) tarafından kampanyaya destek vermek amacı ile gönderilen yaklaşık bin 500 Euro soruldu. Yine kardeş aile kampanyası kapsamında yürütülen çalışmalar ve telefon tapeleri soruldu.

Mahkemede ifade veren sanıklar söz konusu suçlamaları reddederek, yürüttükleri çalışmanın yasal olduğunu, yardımda bulunan MARDEF’in her hangi bir örgüte bağlı olmadığını belirtti.

Avukatlar da HDP’nin yasal bir parti olduğunu, yayınladığı genelgeler ile resmi bir yardım kampanyası yürüttüğünü belirterek, suçlamaların hukuki değerinin olmadığını ifade etti.

Tutuklanma talebi ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 4 siyasetçi de tutuklandı.