Sivas Katliamı sırasında Refah Partili Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, katliam için "hadise" dedi.

Twitter hesabından katliamın yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Karamollaoğlu, "İnsanımızı ayrıştırmak, birbirine düşürmek isteyen karanlık mahfillerin sebep olduğu #Madımak Felaketi'nde yitip giden canlar hepimizi derinden yaralamıştır. Benzer hadiselerin ülkemizde bir daha vuku bulmamasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ederim. Bu vesile ile buradan şu çağrıyı yapmak istiyorum; Madımak Hadisesi'nin aydınlatılması, dahli olanların hukuk önünde hesap vermesi için bir komisyon kurulmalı, 1993'te yaşanan, Madımak başta olmak üzere tüm hadiseler topyekûn araştırılmalıdır." 

Karamollaoğlu'nun önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da "hadise" demesi tepki çekti. HDP MYK üyesi Veli Saçılık, sosyal medya hesabından  Karamollaoğlu'nun mesajını alıntılayarak, "Hadise" diyerek katliamı resmen üstlenmiş oldu T. Karamollaoğlu. Almanya'da yeni tip Naziler, soykırımı inkâr etmeleriyle bilinirler." dedi.