Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifasının ABD Başkanlık seçimlerinin sonuçlandığı döneme denk gelmesine dikkat çekerek, "ABD ile olan münasebetlerde, Halk Bankası ile ilgili olan gelişmelerde de ekonomide de Albayrak yetkili gözüküyordu. Bu konuyu yürütürken Trump’ın damadı Kushner ile birlikte çalışıyordu. Şimdi o da yok, Türkiye’de de damat gitti. Demek ki Türkiye yeni bir döneme giriyor. Yeni birtakım hazırlıklar yapılıyor" dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Albayrak'ın istifa metninde kullandığı "At izi it izine karıştı” ifadesi için "Bu kargaşanın ne kadar büyük olduğu manasına geliyor" yorumunu yaptı.

"BIDEN’IN TÜRKİYE’YE KARŞI TAVRININ KESİN VE SERT OLACAĞI ANLAŞILIYOR"

Temel Karamollaoğlu şöyle konuştu:"AK Parti içinde Sayın Albayrak ciddi bir çekişme var. Bunun ortaya bu sıralarda çıkmasının sebebini dünyadaki gelişmelerle irtibatlandırmak mümkün olabilir. Amerika’daki seçimlere Türkiye’nin tavrı bizi şaşırttı. Bütün dünya liderleri Biden’ı tebrik etti, Türkiye tebrik etmedi. Köşkten bir açıklama geldi, resmi neticeler kesinleşmeden bir tebrik yapılmayacak’ diye. Dün, Cumhurbaşkanı doğrudan Biden’ı tebrik etti. Biden’ın Türkiye’ye karşı tavrının kesin ve sert olacağı anlaşılıyor. Acaba eski münasebetler değiştiği için içeride hükümet nezdinde de bir etki olur mu o da insanın aklına ister istemez geliyor. Çünkü ABD ile olan münasebetlerde, Halk Bankası ile ilgili olan gelişmelerde de ekonomide de Sayın Albayrak yetkili gözüküyordu. Bu konuyu yürütürken Trump’ın damadı Kushner ile birlikte çalışıyordu. Şimdi o da yok. Türkiye’de de damat gitti. Demek ki Türkiye yeni bir döneme giriyor. Yeni birtakım hazırlıklar yapılıyor.

Albayrak’ın istifası normal bir şekilde olmadı. Instagram üzerinden bir metin yayınlandı. Bu metin ‘Artık bundan sonra ben ekonomi meselelerinde de birlikte çalışamayacağım’ diyor. 'At izi it izine karıştı' diyor. Bu kargaşanın ne kadar büyük olduğu manasına geliyor."