Yasağın ardından her köşe başına yapılan karakollar halkın yaşam alanlarını taciz ediyor.Halkın söylediklerine göre Balkonu karakola bakan evlere polislerin "balkona oturma yasağı getirdiği" belirtilirken, halk karakollar yüzünden dışarıda gezemediklerini ve evlerinde bile rahatsız edildiklerini söylüyor.

jinnews'in haberine göre :Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015'te ilan edilen ve 2 Mart 2016 tarihinde kaldırılan sokağa çıkma yasağının ardından ilçeye onlarca yeni karakol yapıldı. Mahalle ve sokaklarda neredeyse 10 adımda bir, bir karakolla karşılaşmak mümkünken, okullar tel örgülerle sarılmış karakollara dönüştürülmüş durumda. Yasak sonrası karakola dönüştürülen okullardan Atatürk Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, İsmail Ebuliz Ortaokulu, Cizre Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi, Eski Karayolları Şube Müdürlüğü, Dörtyol Cumhuriyet Parkı, Seyri Cizre Tepesi, Çarkendal Tepesi'nin yanı sıra kentte bunlar dışında 5 yeni karakolun daha yapımına başlanırken, bir kaçının inşası tamamlanmış bulunuyor. 

Önüm arkam sağım solum: Karakol!

Sur Mahallesi'nde bulunan Caferi Sadık Tepesi, Cudi Mahallesi'nde bulunan İdil Caddesi üzerindeki tepe, Cizre-İdil girişi, Dörtyol Yafes Caddesi üzeri ve Yafes Mahallesi'ndeki Park Caddesi yapımı biten karakollardan sadece bir kaçı. Metrelerce derinliğine kazılan alanlar üzerinde yükselen karakollar için yoğun önlemler göze çarpıyor. 

'Çocuklar zırhlı araçlar yüzünden oyun oynayamıyor' 

Karakolların mahallelerinde nefes aldırmadığını söyleyen Cudi Mahallesi sakinleri, dört bir yanda olan karakollar yüzünden akşam saatlerinde dışarıya çıkamadıklarını, çıktıklarında ise GBT'ye tutulduklarını aktardı. Mahallenin orta yerinde bulunan karakola her gün yüzlerce zırhlı aracın hızla geçip geldiğini ifade eden yurttaşlar, mahallede bulunan çocukların bu nedenle caddede oyun oynayamadıklarını ifade etti. Yurttaşlar bunun dışında kapı önlerinde bulunan karakollardaki kameralar ve ışıklar gerekçe gösterilerek karakolun görüş açısındaki balkonlarda oturmanın da polisler tarafından yasaklandığını da dile getirdi. Karakolu görüş açısına alan bütün evlere "Kimse balkonda oturmasın" şeklinde uyarının yapıldığını belirten mahalle sakinleri, evlerinin balkonlarında bile rahat rahat oturamadıklarına dikkat çekti.