Gözaltına alınan Naci Çelik isimli yurttaşın götürüldüğü Sultangazi Şehit Bülent Özkan Karakolu’nda polisler tarafından sabaha kadar işkenceye uğradığına ilişkin Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildi. Çelik’in basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde yaralandığının belirtildiği takipsizlik kararında Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu anımsatılarak polisin direnişi kırmak ve yakalamak amacıyla zor ve silah kullanabileceği belirtildi.

Seyhan Avşar'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Naci Çelik, iddiaya göre 26 Ağustos 2019 günü otomobiliyle eve giderken yolda gördüğü akrabası Mehmet Emin Tunğ’u dur işareti yapması üzerine arabasına aldı. Kısa bir süre sonra hareket halindeki araç, sivil bir polis aracı tarafından durduruldu. Naci Çelik ve Mehmet Emin Tunğ gözaltına alındı. Mehmet Emin Tunğ’a ait olduğu belirtilen poşette uyuşturucu madde ele geçirildi. İddiaya göre Çelik ve Tunğ, götürüldükleri Sultangazi Şehit Bülent Özkan Karakolu’nda ayrı odalara konularak sabaha kadar coplarla öldüresiye işkenceye maruz kaldı. Naci Çelik, çıkarıldığı Gaziosmanpaşa 1. Sulh Ceza Hâkimliği’nce serbest bırakıldı. Serbest kalan Çelik, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek kendisine karakolda işkence yapan polislerden şikâyetçi oldu. 

Çelik’in şikâyetini inceleyen Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı işkenceci polis memurları hakkında takipsizlik kararı verdi. Kararda, Çelik’in gözaltına alındığı sırada direnç gösterdiği, kolluk kuvvetlerinin zor kullanarak Çelik’in direncini kırarak muhafaza altına aldığı aktarıldı.