672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) ihraç edilen Ramazan Çınkır, kendisine verilmesi gereken kemoterapi ilacının verilmediğini, sağlığından endişe duyduğunu belirterek, SGK ile Sağlık Bakanlığı'nın kendisine neden ilaç verilmediğinin açıklamasını istedi.

'YILLARDIR HASTA'

22 Temmuz 2016'da 'FETÖ bağlantısı olduğu' gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan Çınkır, 672 Sayılı KHK'yle ihraç edildi. Paroksismal Noktürnal Hemoglobinüri (PNH) hastası olan Çınkır, 2006 yılında AA Aplastik Anemi (yüksek risk) hastası olarak tedaviye başladı, 2012'de de Akım Sıtometresi sonucunda PNH kolonu pozitif çıkmasından dolayı hastalığı ilerledi. Çınkır, 2014'ten bu yana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hemotoloji Polikliniğinde Çoklu İnfizyon Kemoterapi tedavisi görüp, 14 günde bir  Soliris adlı 1200 mg Eculuzimab (soğuk zincir) ilacını alıyor. Çınkır, bu hafta ilacı gelmediği için tedavi olmadı.

'KARGO GELMEDİ'

Hastane yetkililerinin, "İlacınız kargodan gelmedi" denilerek, kemoterapi ilacını alamadığını ifade eden Çınkır, önceki yıllarda da aralıklarla ilacın kesintiye uğradığını hatırlatarak, verdiği mücadele sonucu ilacını düzenli olarak alabildiğini söyledi. Yetkililere, "Kemoterapi ilacım neden verilmedi" diye soran Çınkır, "İlaçtan sorumlu görevlinin elindeki ilaçlar bitmeden 30 gün önce ilgili makamlardan ilaç temini için başvuruda bulunması gerekmektedir. Ancak bu yapılmamış. Benim gibi birkaç hasta daha ilacını alamadı" diye konuştu.

'DÖVİZ YÜKSELDİ DİYE Mİ GELMEDİ?'

"Döviz yükseldi diye mi, ilaç verilmiyor. Bunu sormadan edemiyorum" diyen Çınkır, tedavilerinin engellenmemesini istedi. Çınkır, bu ilacı almadığı zaman kanamasının olup, durumunun kötüleştiğini aktardı. Çınkır, "Sağlığımda endişeliyim. Bu ilaç sıkıntısının acil olarak çözüme kavuşturulması ve bir daha hiç bir hastanın mağdur olmamasını ümit ediyorum" diye belirtti.