Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında dün 11 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. 41 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilen soruşturma kapsamında, Halkların Demokratik Kongresi’nin (HDK) İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan merkezine de baskın düzenledi.

Aralarında çoğu HDP il ve ilçe yöneticilerinin olduğu gözaltına alınan kişiler, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. Avukatların verdiği bilgiye göre, dosyaya kısıtlılık kararı getirildi.

36 KİŞİ GÖZALTINDA 

Avukatlardan alınan bilgiye göre, şu ana kadar gözaltına alınıp Tekirdağ’a getirilen kişi sayısı 36. Ancak avukatlar farklı illerden gözaltına alınıp Tekirdağ’a getirilecek kişilerin olduğu bilgisini verdi. Dosyayı kısıtlılık kararı nedeniyle inceleyemediklerini belirten avukatlar, “HDK” operasyonu denildiğini aktardı.

HDP YÖNETİCİLERİ, DOKTOR, AVUKAT, ÖĞRETMEN…

Soruşturmanın 2022 yılını kapsadığını belirten avukatlar, gözaltına alınanların çoğunun HDP il ve ilçe yönetiminde yer alan yönetici, sayman, sekreter olduğunu ve ayrıca Eğitim Sen ve DİSK’e üye olanlar ile doktor, avukat ve öğretmenler olduğunu belirtti.

50-60 YAŞ ÜSTÜ 

Gözaltına alınanların çoğunun 50-60 yaş üstü olduğu ve siyaset yürüten kişiler olduklarını ifade eden avukatlar, soruşturmanın farklı illerde ve tarihlerde demokratik legal siyaset yürütenlerin faaliyetlerinin toplanıldığı bir dosya olduğu tahmininde bulundu.