Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kendisine verilen 9 yıl 8 ay 20 gün cezanın ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamaya CHP’nin 80 il başkanı, milletvekilleri,  PM üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı. 

Kitleye seslenerek kendisinin yalnız bırakılmadığını ifade eden Kaftancıoğlu, “Zulmedenlerin adaleti yok edenlerin gözlerine kulaklarına bizim bir olduğumuzu, ayrılmayacağımızı haykırdınız. Saatlerce burada bekliyor olmanızdan gerçekten üzgünüm. Bir düşünün bu ülkede uzun zamandır herhangi bir mahkeme hakkında konuşurken yasalardan konuşabiliyor muyuz? Mahkemeler siyasi iktidarın keyfine göre düzenleniyorsa davalar sadece formalitedir. Bu ülkede mahkeme kararı kanunlara göre düzenlenmiyor. Yaşanan hiç bir şey tesadüf değildir. Bu saray vesayetidir. Saray vesayeti demokrasi önünde engeldir. Medyayı tekelleştiren seçilmişleri ezemeye çalışan vesayetçi iktidara karşı mücadelemiz daha yeni başlıyor” dedi.

‘BİRLİKTE MÜCADELE ETMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ’

Kaftancıoğlu, “Bunlar sanıyorlar ki, baskı yaptıkça, ceza verdikçe korkacağız. Onlar sanıyorlar ki kayyumlarla hakları gasp edilenler korkacak, susacak. Saray vesayeti son bulana kadar korkmayacağız. Birlikte mücadele etmekten geri durmayacağız. İşte bu nedenlerle bu dava da İstanbul’u yeniden halka vermek için yola çıkan bir başkanı cezalandırma davasıydı. Ama tekrar ediyorum o kaybetti, biz kazandık” diye konuştu.

‘ŞİİRLER İNSANLARI GÜZELLEŞTİRİR’

Yeni bir mevsime girildiğini belirten Kaftancıoğlu, “Ayrımsız biz mevsim başladı. Bu mevsimde yeni bizler, bizim gibiler olacak. Bizim bir hayalimiz var, bağımsız ve demokratik bir ülkede eşit ve kardeşçe yaşamak istiyoruz. Hayallerimden de düşüncelerimden de asla vazgeçmeyeceğim. Bugün buraya gelen ya da sesimize kulak veren her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu, “Geçen duruşmada okuduğum şiir içeride cezayı arttırıcı unsur olarak sayıldı. Şiirler güzeldir. Şiirler insanları güzelleştirir. Biz şiirlerimize devam ettikçe onların yaptığı sadece şiirleri cezalandırmak olur” diyerek herkese teşekkür etti.

NAZIM HİKMET’EN ŞİİR OKUDU

Kaftancıoğlu konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in “Hapiste Yatacak Olana Bazı Öğütler” şiirinden şu kesiti okudu:

“Dünyadan, memleketinden, insandan

umudum kesik değil diye

İpe çekilmeyip de

Atılırsan içeriye,

Yatarsan on yıl, on beş yıl

Daha da yatacağından başka,

Sallansaydım ipin ucunda

Bir bayrak gibi keşke'

Demiyeceksin,

Yaşamakta ayak direyeceksin.

Belki bahtiyarlık değildir artık,

Boynunun borcudur fakat,

Düşmana inat

Bir gün fazla yaşamak.”