Mersin'in Akdeniz İlçesine bağlı Güneş Mahallesi’nde oturan Osman Alkış (51) adlı yurttaşın evi dün sabah polisler tarafından basıldı. Almanya’ya 3 yıl önce yerleşen oğlu Serdar Alkış hakkında çıkartılmış yakalama kararı gerekçesiyle evin basıldığını belirten baba Alkış, 6 saat boyunca evde arama yapıldığını söyledi. 

'EVDE İKİ KEZ ARAMA'

Giriş kapısının koçbaşıyla kırıldığını, evdeki herkesin yere yatırıldığını anlatan Alkış, polisin “Hakkınızda ihbar ve şikâyet var” dediğini belirtti. Alkış, “Gelen polisler TEM’den olduklarını söylediler. Bütün evi dağıtarak arama yaptılar. Bizim ev ile yan bina arasında bir havalandırma var. Evimizi aradıktan sonra o havalandırmayı kazma kürekle kazdılar. Eve girdikten kısa bir süre sonra köpek getirdiler. Köpekle evde arama yaptılar. İki defa köpeği getirip arama yaptılar. Evde bir şey bulamayınca telefonla birilerini aradılar. O zaman başka bir ekip geldi. Onlar da tekrar evi aradılar” diye konuştu. 

'BAŞINDA SİLAHLA BEKLEDİLER’

“Bu yapılan insanlık işi değil. Hem bizi hem de çocuklarımızı korkuttular” diyen Alkış, şöyle devam etti: “Evde küçük çocuklar yatıyordu. Polis baskını sırasında çok korktular. Daha sonra çocukları ve kadınları üst kata çıkardılar, biz erkekleri yüzükoyun vaziyette alt katta tuttular. Arama sabah saat 9 buçuğa kadar sürdü. Yaklaşık 6 saat boyunca başımızda silah ve yere yatırılmış bir şekilde baskının bitirilmesini bekledik. Ardından ‘geçmiş olsun’ diyerek çıkıp gittiler.” (Mersin/MA)