Yakalandığı Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eski başkanı Kadir Topbaş (76) hayatını kaybetti.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Topbaş'ın vefatını "Kadir ağabeyimiz, eski İBB Başkanımız Kadir Topbaş Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenab-ı Allah mekanını cennet eylesin. Ailesine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" mesajıyla duyurdu. 

Koronavirüs nedeniyle 16 Kasım’dan bu yana tedavi gören Kadir Topbaş’ın vefatı dolayısıyla siyasi liderler taziye mesajı yayımladılar. Liderlerin mesajları şöyle:

- Mustafa Şentop: Uzun yıllar siyasetin beyefendisi olarak anılan, üç dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparak İstanbul’a büyük hizmetle eserler bırakan Kadir Topbaş’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun.

- Kemal Kılıçdaroğlu: Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarından Kadir Topbaş’a vefatı nedeniyle Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum.

- Temel Karamollaoğlu: Uzun zamandır yoğun bakımda tedavi gören, görev yaptığı süre zarfında İstanbul’a önemli hizmetlerde bulunmuş Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın vefat haberini üzüntüyle öğrendim. Topbaş ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin.

- Ali Babacan: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır dilmiyorum.

- Ahmet Davutoğlu: Önceki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız kıymetli dostum Kadir Topbaş'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Gayretlerine ve samimiyetine şahidiz. Allah'tan merhuma rahmet, ailesine ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.”