Mersin Kadın Platformu, Dersim'de 249 gündür kendisinde haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku için kentteki Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda bir araya geldi. “Gülistan Doku nerde? Zeynel Abakarov tutuklansın” pankartı açan kadınlar, “Erkek adalet değil gerçek adalet” ve “Erkek vuruyor devlet koruyor” sloganları attı.

‘DEVLET FAİLLERİ KORUYOR’

Eylemde konuşan Ayşegül Göçmen, olayın şüphelisi Zeynel Abarakov’un hala yargılanmadığını belirtti. Göçmen, “Bu ülkede kadınlar ‘hayır’ dedikleri için her gün tanıdıkları ve tanımadıkları erkekler tarafından katlediliyor. Kaybediliyor ya da intihar ve kaza süsü verilerek ölümlerinin üstü örtülmeye çalışılıyor” dedi. Göçmen, “Tüm bunlar yetmezmiş gibi erkekler devlet tarafından korunuyor. Erkek iktidardan, erkek yargıdan güç alan erkekler katliamlarına her gün yenisini ekliyor. Gülistan'ın bulunmasının ancak kadın dayanışması ve kadın mücadelesi ile mümkün olduğunu biliyoruz. Gülistan bulunana kadar, adalet sağlanana kadar bulunduğumuz her yerde "Gülistan nerede" demeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

SUÇLULARI KİM KORUYOR?

Zeynel Abarakov ve üvey babası polis memuru Engin Yücer'in yargılanması talebiyle Dersim Seyit Rıza Parkı’nda oturma eylemi başlatan Doku’nun annesi Bedriye ve ablası Aygül’ün polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmasına dikkati çeken Göçmen, şöyle devam etti: “Hep birlikte sormaya devam edeceğiz. Gülistan'a ne oldu? Gülistan nerede? Suçluları kim neden koruyor? Şüpheli erkekler elini kolunu sallayarak gezerken "Gülistan nerede" diye soranlar darp ediliyor, gözaltına alınıyor. Kimi neden koruyorsunuz?”

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. (Mersin/MA)