Urfa İl Kadın Platformu üyeleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Urfa Adliyesi önünde 261 gündür Adalet Nöbeti'ni sürdüren Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Platforma Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü de destek verdi. Ziyarette konuşan Anne Şenyaşar, bu düzenin değişmesi gerektiğini belirterek, "Erdoğan istifa etmelidir" dedi. 

‘NÖBETE SES OLMAK İSTEDİK’

Platform adına konuşan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şube Eşbaşkanı Ayşe Şehriban Demirel, Urfa İl Kadın Platformu olarak Emine Şenyaşar'ın aylardır sürdürdüğü adalet talebine ses olmaya geldiklerini söyledi. Emine Şenyaşar'ın aylardır tuttuğu nöbette ses olmak istediklerini belirten Demirel, şunları söyledi: "Adalet talebi sadece Emine annenin değil hepimizin talebidir. Emine Şenyaşar, aylardır tuttuğu bu nöbette gözaltına maruz kalmıştır, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalmıştır. Bizler biliyoruz ki kadınlar sadece eşleri tarafından, kardeşleri, babaları tarafından aile içinde şiddet görmemekte. Aynı zamanda devletin yaptığı hukuksuzluklara karşı ses çıkardığında da devlet tarafından şiddete maruz kalmaktadır. Bizler bu şiddetinde karşısındayız. Devletin Emine Şenyaşar'a uyguladığı fiziksel, psikolojik şiddetin de karşısındayız."

‘HEPİMİZ İÇİN ADALET’

Emine Şenyaşar'ın adalet mücadelesinde yanında olmaya devam edeceklerini belirten Demirel, "Taleplerin karşılanmasını bizlerde talep ediyoruz. Emine Şenyaşar için adalet, Şenyaşar Ailesi için adalet, hepimiz için adalet diyoruz" diye konuştu.

Açıklama sonrası kadınlar Emine Şenyaşar ile nöbet tuttu. (Urfa/MA)