Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası kapsamında yarın Ağrı kent merkezinde yürüyüş düzenleyecek. Son 40 gün içerisinde 5 kadının şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdiği kentte yapılacak yürüyüş için kadınlar HDP İl Örgütü binası önünde bir araya gelecek. HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

'KADIN KAZANIMLARI HEDEF ALINIYOR'

Yürüyüşe kadın cinayetlerine ve kadın kazanımlarının hedef alınmasının protesto edileceğini ifade eden Taşdemir, ülkede kadına dönük şiddetin her geçen gün arttığına dikkati çekti. Kadın aktivistlerin ya katledildiğini ya tutuklandığını ya da sürgüne gönderildiğini belirten Taşdemir, “Kadın mücadelesine karşı sistematik bir siyaset izleniliyor. Türkiye’de AKP’nin tek adam rejimini inşa ederken kadınlara çok yönlü saldırılar planladığını ve sistematik olarak da bunu hayata geçirdiğini biliyoruz. AKP'nin politikalarıyla kadın kazanımlarını hedef aldığını çok iyi biliyoruz. Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın tutuklanması ve yerine kayyım atanması bunun bir devamıdır. Yürütülen bu politikalar kadına yönelik şiddetin artması ve derinleşmesine neden oluyor" diye konuştu.

AĞRILI KADINLARA ÇAĞRI

“Kadın Mücadelesi Her Yerde” kampanyası kapsamında AKP’nin “kadın düşmanı politikalarını” teşhir etmek, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve kazanımlarını korumak için yürüyüş düzenlediklerini belirten Taşdemir,  şu çağrıda bulundu: "Diyarbakır ve Dersim’de bu yürüyüşlerimizi kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirdik. Ağrı’da da bir ay içerinde 5 kadının şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesine dikkat çekmek, kentte bir duyarlılık yaratmak, kadınların yalnız olmadıklarını göstermek için bu yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Uzun bir aradan sonra Ağrı’da kadınlar kendi sorunlarını ifade ederek sokağa çıkacaklar. Tüm Ağrılı kadınları bu yürüyüşümüze destek vermeye çağırıyoruz.”(Ağrı/MA)