İktidarın İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istemesine karşı kadınların eylem ve etkinlikleri sürüyor. 

İSTANBUL 

İstanbul’da bulanan kadın örgütleri, sözleşmeyi anlatan bilgi broşürleri dağıttı. Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda bir araya gelen çok sayıda kadın, broşürleri çevreden geçen yurttaşlara dağıttı. Kadınlar, broşürler dağıtımını yaptığı sırada İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin kısa kısa konuşmalar da yaptı.

Sözleşmenin kadınların güvencesi olduğu ifade edilen konuşmalarda, sözleşmenin uygulanması gerektiğine vurgu yapıldı. 

MERSİN

Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlar da, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istenmesine karşı Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda kadının katıldığı açıklamada basın metnini platform adına Derya Narlı yaptı. "İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz" diyen Narlı, İstanbul Sözleşmesi için sokaklarda olup mücadele edeceklerini dile getirdi. Narlı, "Nefesimizi kesmek isteyen tüm saldırılara karşı yan yana gelerek kadın düşmanlarından hesap soracağız. Bir kez daha söylüyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çıkma tartışmalarına derhal  son verilsin. İstanbul Sözleşmesi etkin uygulansın" dedi.

ANTALYA

Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar ise Attalos Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamada 16 farklı kadının hikayesini 16 farklı kadın okudu. Açıklamada kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nin etkin uygulanmasını istedi.