Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu, Dersim'de 248 gündür kendisinde haber alınamayan Gülistan Doku'nun akıbetine ilişkin Kadıköy Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kadının katıldığı eyleme Doku'nun akıbetine ilişkin sık sık sloganlar atıldı. Zainal Abarakov’un yargılanmasına dair pankart ve dövizler taşındı. 

GÖZALTILARA TEPKİ 

Açıklamayı okuyan komisyon üyesi Hivda Selen, Doku'yu arama çalışmalarının durdurulmasına dikkat çekerek, kızlarından haber alamayan anne Bedriye ile abla Aygül Doku'nun Dersim'de Seyit Rıza meydanında başlattığı oturma eylemine müdahale edilerek, gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Selen, "Kadınlar kaybedilirken gözlerini ve kulaklarını kapatan erkek devlet ve kurumları, ‘Gülistan Doku nerede’ diye soran ailenin önüne barikat kurdu. Bir genç kadının akıbetini soran aile ve kadınların karşısına kuracağınız barikatları neden katillerin ve Zainal’ın karşısında kurmadınız! Dün işkenceyle gözaltına aldığınız yine bir kadın katili değil, Zainal değil. Gülistanı arayan ve soran Bedriye anneydi! Bizi Gülistanı sormaktan ve onu aramaktan vazgeçiremeyeceksiniz! Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz" dedi. 

'ZAİNAL YARGILANSIN' 

Doku'nun son görüldüğü kişi Zainal Abarakov'un yargılanmasını isteyen Selen, Gülistan Doku için arama çalışmalarının sürmesini istedi.