İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu’nun çağrısıyla, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz, hayatı durduruyoruz” şiarıyla Taksim Tünel’de bir araya gelen binlerce kadın tüm engellemelere rağmen İstiklal Caddesi’nde yürümeye devam ediyor. “Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları ile polisin kuruduğu ilk barikatı aşan kadınlar, ellerindeki döviz ve pankartalar ile Rus Konsolosluğu’na kadar yürüdü . Burada önleri tekrar polis barikatları ile kesilen kadınlar, bir süre sloganları ile polisin tutumunu protesto etti.

Ardından kalkanlar ile kitlenin önünü kesen polisler ile kadınlar arasında arbede yaşandı. Barikata yüklenerek aşan kadınlar, çok sayıda polisin kalkanı ve kaskına da el koydu. Geri çekilmez zorunda kalan polisler kurdukları devasa demir bariyerlerin arkasına geçti.

Bir süre attıkları sloganlar ile barikatlara yüklenen kadınlara polis biber gazı ve plastik mermiler ile müdahale etti. Polis müdahelesine rağmen alanı terk etmeyen kadınlar, sloganlar ile polis müdahalesini protesto ediyor.