Bölgede işlediği katliamlar, çek-senet tahsilatı ve gasp gibi olaylarda adı sıklıkla geçen eski JİTEM itirafçısı ve korucubaşı Murat İpek 5 Şubat tarihinde AKP Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve İl Gençlik Kolları Kadın Komisyonu Başkanı Aleyna Avcı’yı (21) ateşli silahla katletme girişiminde bulunarak ağır yaralamıştı. Kentteki bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Aleyna’nın ciğerlerinin bir kısmının geçirdiği ameliyatta alındığı, hayati tehlikeyi atlattığı ve bilincinin açık olduğu öğrenildi.

AİLE VE TANNIKLAR BİLGİ PAYLAŞTI

 Aile Jinnews Haber Ajansı'na yaşananlarla ilgili bilgi verirken, röportaj vermek istemedi. Aileden ve tanıklardan edinilen bilgilere göre fail Murat İpek, bir süre önce aile bireylerinden biriyle tanışıp kendisini “37 yaşında Kıdemli Binbaşı Yusuf Korkmaz” olarak tanıttı. Bir süre sonra aile bireyine Aleyna ile evlenmek istediğini söyleyen faile, aile ise Yusuf Korkmaz'ı araştıracaklarını söyleyerek, daha sonra cevap vereceklerini iletti. Aile yaptığı araştırma sonucunda bu kişinin 47 yaşında evli, 3 çocuğu olan ve eski JİTEM itirafçısı Murat İpek olduğu, birçok olaya karıştığını ve hala arandığı bilgisine ulaştı. Aile ve Aleyna’nın Murat İpek’e olumsuz yanıt vermesi üzerine aile ve Aleyna tehditler almaya başladı. 

ALEYNA'NIN ÖLÜMÜNÜ ANNESİ ENGELLEDİ

Aleyna’yı ve ailesini öldürmekle tehdit eden fail, 5 Şubat günü, Aleyna Avcı, annesi ve yanındaki akrabasının yolu, Diyarbakır Kayapınar ilçesindeki yeni stadyum mevkiinde araçları seyir halindeyken Murat İpek tarafından kesildi. Yakınlarının ifadelerine göre fail Murat İpek, kendisiyle görüşmek istemediğini söyleyen Aleyna’yı ateşli silahla katletme girişiminde bulundu. Aleyna’yı ikinci kez vurmaya çalışan faili ise Aleyna’nın annesi engelledi. Bir süre yaşanan arbededen sonra ise fail aracına binerek kaçtı.

Aleyna’nın ailesi, failden şikayetçi oldu. Soruşturma devam ederken, fail ise hala yakalanamadı.