Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı köylerde son günlerde jandarma ekipleri eşliğinde kaçak elektrik kullanımı denetimine çıkan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) enerji kayıp ekipleri ile köylüler arasında sık sık tartışmalar yaşanıyor. 

Yapılan denetimlerde kaçak kullanım gerekçesiyle yüksek oranlarda cezalar kesilmesi nedeniyle gösterilen tepkilerden sonuncusu dün Bilek (Bolînde) köyünde yaşandı.

Alınan bilgilere göre, köy sakinleri DEDAŞ görevlilerinin jandarma ekipleri ile birlikte köylerine girmesine karşı çıktı. Bunun üzerine Jandarma ekipleri köylülere plastik mermi, biber gazı ve copla müdahalede bulundu. Yapılan sert müdahalede kimi köylüler yaralandı.

DEDAŞ bu müdahalenin ardından yine jandarmalar eşliğinde 10 civarında evin elektrik saatlerini kontrol edip, daha sonra köyden ayrıldı.

‘JANDARMALARLA GELİNMESİNE KARŞIYIZ’ 

Köylerinde kaçak elektrik kullanan bulunmadığını ve her ay faturalarını düzenli olarak ödediklerini söyleyen köylülerden Recep Karabulut, "Her ay hepsi gelip kontrolünü yapıp, faturaları kesiyor ve kimse de çalışana bir şey demiyor. Biz bu şekilde jandarmalarla gelinmesine karşıyız" diye belirtti.

DEDAŞ ekiplerin bugün de ilçeye bağlı Yeniyol (Kurtikê) köyünde yine Jandarmalar eşliğinde denetimlerini sürdürdüğü ve birçok kişiye ceza kesildiği öğrenildi.