Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde, 15 Haziran 2019’da İzol aşiretine mensup kişiler arasında “arazi anlaşmazlığı” sonucu oluşan husumette AKP eski milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşlerinin yaptığı silahlı baskında eşi Meral İzol, oğlu Musa Serhat İzol, ağabeyi Hakkı İzol ve ağabeyinin eşi Zozan İzol’u kaybeden Serdar İzol, Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle nöbet başlattı. “Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda Adalet Nöbeti başlatan İzol, katliamda yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını taşıdı. İzol, nöbete dair ajansımıza (MA) açıklamalarda bulundu. 

TALEP: ADALET 

Katliamın çocuklarının gözleri önünde gerçekleştiğini belirten İzol, “Katliamı yapanlar dışarıda geziyor ama oğlum Mehmet Metin İzol 2 yıl 2 aydır suçsuz yere cezaevinde. 2 yıldır adalet arıyoruz ancak bulamıyoruz sesimizi duyurmak için adliye binası önüne geldim. Hem malımızı aldılar hem de canımızı, müfettişler gelip olayı araştırsın. Sadece adalet istiyorum” dedi. 

‘KATLİAMI YAPANLAR DIŞARIDA’

Şenyaşar ailesinin de adliye binası önünde adalet talebiyle nöbet tuttuğunu ifade eden İzol, “Şenyaşar ailesi uzun bir süredir burada ama benim Urfa’da evim, kalacak yerim yok. Onun için sesimizi duyurmak adına bir günlük olarak eylem yapmak için köyden geldim. Mesai saati bitince eylemimi sonlandıracağım. Hem maddi hem de manevi olarak bizi mağdur ettiler. Bu katliamı yapanlar dışarıda” diye konuştu. 

Katliamı duyurmak için bundan sonra farklı eylemler yapacağını belirten İzol, devamında şunları söyledi: “Karşımızdakiler milletvekili yakınları olduğu için onlara dokunulmayacağını belirtiyorlar. Bundan sonra bu katliamı duyurmak için elimden geleni yapacağım. Mahkemede bir sonuç alamazsak bile kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Bu katliamı bize yapanlar öz amca oğlumuz. Katiller hak ettiği cezayı alsın. Köy muhtarı Cihan İzol, okuma yazması olmayan babama zorla evraka parmak bastırarak arsalarımıza çöktü.”

İzol’un adliye binası önündeki eyleminin saat 17.00’a kadar sürmesi beklenirken, aynı alanda ve aynı taleple nöbette olan Şenyaşar ailesinin Adalet Nöbeti ise 190’ıncı gününde devam ediyor. İzol ve Şenyaşar ailesi nöbet yerinde maruz kaldıkları katliamları birbirlerine anlattı. 

NE OLMUŞTU? 

Urfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019’da, İzol aşiretine bağlı silahlı bir grup aynı aşirete bağlı bir ailenin evine baskın düzenleyerek Zozan İzol, eşi Hakkı İzol ve Meral İzol ve oğlu Musa Serhat İzol’u öldürdü. Hayatını kaybeden Meral İzol’un oğulları Yusuf Rojhat İzol (15) ile Mehmet Metin İzol ve saldıran grupta olduğu iddia edilen Cihan İzol da olayda yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheliler Çeltik Mahallesi yakınlarında Karakoyun mevkiinde geçirdikleri trafik kazasında Rıdvan Buluş ve Serdar Delen’in ölümüne sebebiyet verdi. Olayın ardından Yusuf Rojhat İzol, Mehmet Metin İzol ve Cihan İzol Siverek Cumhuriyet Savcılığı tarafınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Katliam davası “güvenlik” gerekçesiyle Aksaray’a taşındı. Katliama dair açılan davanın 7’nci duruşması 5 Ekim’de Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.