İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu Rahman Yalçınsoy tarafından katledilen Bihter Yalçınsoy (31), memleketi Eskişehir’de toprağa verildi. Yalçınsoy’un cenazesi, dün akşam saatlerinde Eskişehir’e getirilerek Odunpazarı ilçesi Büyükdere Mahallesi’ndeki Hacı Bektaş Veli Vakfı Kültür Merkezi’ne götürüldü.

Yalçınsoy’un annesi Gülay Yılmaz, taziyeleri kabul ederken "İnsan canı bu kadar ucuz mu? Sen son ol yavrum" dedi. Yalçınsoy’un kuzeni Dilay Yavaş ise, cinayetin planlı olduğunu ifade ederek, “Evlendiği günden beri huzursuzdu. Defalarca ayrılmak istedi. Dava için İzmir’e gitmişti, daha önce bir aydır Eskişehir’de kalıyordu. Ertesi gün saat 13.00’te davası vardı” diye konuştu.

KADINLAR TAŞIDI

Cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından Yalçınsoy’un cenazesi kadın derneği üyelerinin de aralarında olduğu kadınlar tarafından cemevinin bahçesine taşındı. Cenazeye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ile Utku Çakırözer, genç kadının yakınları ve akrabaları katıldı.

Cemevindeki cenaze töreninin ardından Yalçınsoy, Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.(İzmir/MA)