İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik tedbirler kapsamında Bornova ilçesinde esnafları denetledi. Denetim sırasında açıklamalarda bulunan Vali Köşger, kentte 30 Ekim'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem felaketinin Koronavirüsü ile mücadelelerini olumsuz etkilediğini ifade eti.

Köşger, deprem sonrasında salgının hızlı bir şekilde yayıldığını belirterek, "Depremin olduğu gün İzmir'de olan pozitif vaka ve virüs kaynaklı vefat sayıları bugün itibariyle 3'e katlandı” dedi. 

Köşger, devamında şu bilgileri verdi: “Depremin olduğu an itibariyle pozitifi, temaslısı tüm vatandaşlar sokağa çıktı ve hepsi birbirine karıştı. Biz bunu tahmin edebiliyorduk. Kurallara riayet ettiğimiz takdirde kısa sürede bunu tekrar minimize edebiliriz. İnşallah el birliği yaparak bu sıkıntıyı birlikte aşacağız. Henüz aşı bulunmadı, o safhaya ulaşıncaya kadar herkesin kendi sağlığına dikkat etmesi lazım. İzmir'deki patlama devam ederse, ilave tedbirler getireceğiz. Getirmemiz lazım, hayatın idamesini sağlamamız lazım." (İzmir/MA)