İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ehmed ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Linde, yaptığı bu görüşmeye dair fotoğrafı Twitter hesabından paylaştı.

Linde paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Suriye Demokratik Konseyi SDC'den İlham Ahmed ile görüşme. Suriye'nin kuzeydoğusundaki Türk askeri operasyonunu ve bölgedeki insani krizi diğer konuların yanı sıra tartıştık. Sınır ötesi insani yardım çok önemlidir.” 

İsveç Dış İşleri Bakanı’nın İlham Ehmed ile görüşmesi Türkiye’yi rahatsız etti. Görüşmeye dönük rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, bugün yaptığı bir sosyal medya paylaşımında terör örgütü PKK/PYD/YPG mensuplarıyla görüştüğünü duyurmuştur. Esasen bu, İsveç Dışişleri Bakanı'nın terör örgütü mensuplarıyla ilk teması değildir. Daha önce de terör örgütü mensuplarıyla görüşmeler yapmış, terör örgütüyle iltisaklı kişilerce düzenlenen etkinliklere katılmıştır. Bu tutum, öncelikle bulunduğu makam itibarıyla İsveç'in terörle mücadeleye yaklaşımı konusunda ciddi soru işaretleri oluşmaktadır" denildi.