İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yağış ve rüzgarın hızı Çatalca’da 129 kilometreyi geçti. İstanbul Deniz Otobüsleri de Pendik, Yenikapı, Kabataş, Kadıköy'den Yalova, Bursa, Bandırma'ya gerçekleştirilen hızlı arabalı vapur ve deniz otobüsü seferlerinden bazılarını iptal ettiğini duyurdu.

İstanbul Şehir Hatları da Kabataş-Adalar, Beşiktaş-Kadıköy, İstinye-Çubuklu Arabalı, Beşiktaş-Adalar, Bostancı-Karaköy-Kabataş, Rumelikavağı-Eminönü, Anadolukavağı-Rumelikavağı-Sarıyer arasında hava muhalefeti nedeniyle seferlerin gerçekleştirilemediği bilgisini paylaştı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, İstanbul Boğazı'nın saat 14.30 itibarıyla çift yönlü gemi geçişlerine kapatıldığını bildirdi.

Öte yandan Avcılar, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy, Çatalca ve Sultangazi'de rüzgar bazı ağaçları yerinden söktü, çatılardan kopan parçalar aşağı düştü.

4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İstanbul Valiliği, bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklı olumsuz hava koşulları nedeniyle 1'i yabancı uyruklu olmak üzere 4 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3'ü ağır 19 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan kuvvetli lodos etkisini sürdürüyor. Çatıların uçtuğu, TIR'ların, saat kulelerinin devrildiği kente çok sayıda kaza meydana geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şu bilgileri paylaştı:

"Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi'nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.

Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli'de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana gelmiştir. Lodos nedeniyle meydana gelen kazalarda ayrıca 2’si çocuk 9 vatandaşımız yaralanmıştır."

TRAFO PATLADI

Bu arada, kuvvetli lodos kentteki birçok elektrik direğine zarar verdi. İstanbul Başakşehir Ayazma Millet Bahçesi'ndeki elektrik trafosu da lodosun etkisiyle patladı. Ancak, bu olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerini paylaştı. Valilik açıklamasında, "Bu sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır" denildi.

Valilik, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan tüm çağrılara ilgili kurumların ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edildiği ve çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bilgisini paylaştı.