Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi sonrası kadınlar hafta boyunca alanları terk etmedi. Bu kapsamda İstanbul Sözleşmesini Uygula Kampanya Grubu, Kadıköy - Beşiktaş İskelesi önünde buluşma gerçekleştiriyor. Kadınlar buluşma öncesi Kadıköy'ün birçok sokağından ellerinde mor flamalar ile iskele yönüne doğru harekete geçti. Kadıköy'ün her sokağını abluka altına alan polise rağmen kadınlar alana aktı. 

Kadınlar yürüyüş esnasında, "Yaşasın kadın dayanışması" ve "Dünyayı yerinden oynatacağız" sloganı attı. Yurttaşlar kadınların yürüyüşüne alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sık sık polislerin pankartların indirilmesi yönündeki gerekçesiyle kesilmeye çalışıldı. 

Alana ulaşan kadınlara girişlerde arama yapan polis LGBTİ+ bayrağını ve ses sistemini alana almak istemedi. Kadınlar LGBTİ+ bayrağı ve ses sistemi alana alınana kadar arama noktasında bekleyeceklerini belirtti. 

Kadınlar, "Yükselt yükselt sesini yükselt" ve "Kararı geri çek sözleşmeyi uygula" sloganları atarak, alana girmek isteyen kadınlara polis saldırdı. Kadınlar saldırı karşısında sloganlar eşliğinde bekleyişini sürdürüyor.