Ankara Emek Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör atanmasıyla başlayan “kayyım rektör” protestolarında bugün 22 kişinin işkenceyle gözaltına alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü’nde yapılan toplantıda “Aşağı bakmayacağız” pankartı açıldı. Açıklamada konuşan Ankara Üniversitesi öğrencisi Emir Parlak, “AKP’nin polisi biz öğrencilerden o kadar korkuyor ki bütün Ankara bugün abluka altındaydı” dedi. Tutuklanan ve gözaltına alınan arkadaşlarının yanında olduklarını vurgulayan Parlak, AKP’nin üniversitelerden elini çekene kadar mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi.

Ardından söz alan Hacettepe Üniversitesi öğrencisi Çağla Çakır, bir ayı aşkındır protestoların devam ettiğine dikkati çekti.  Toplumun her kesiminden itiraz seslerinin yükseldiğini vurgulayan Çakır, “‘Yönetemiyorsunuz, ölüyoruz, tükeniyoruz’ diyen sağlıkçılar; her gün öldürülen, tacize-tecavüze maruz bırakılan kadınlar, hakları gasp edilen işçiler, geleceksizliğe ve baskıya karşı öğrenciler, asimilasyon politikalarına başkaldıran halklar, nefret söylemine maruz bırakılan LGBTİ+’lar. Hepsi ‘Yeter’ diyor” şeklinde konuştu.

‘HERKES TERÖRİST’

İktidarın yönetemediğini, bunun için şiddete başvurduğunu dile getiren Çakır, “Bugün iktidardan yana olmayan herkes terörist ilan edilmiştir. İktidar diyor ki; ya bizdensin ya da teröristsin. Gülünçtür, iktidara göre ülkede terörist olmayan nerdeyse kalmamıştır” diye konuştu. Çakır, devamında öğrencilerin taleplerini şöyle sıraladı:

“* Tutuklu öğrenciler derhal serbest bırakılsın, ev hapsi uygulamalarına son verilsin.

* Polis Boğaziçi kampüsünü ve çevresini derhal terk etsin.

* Kayyum Melih Bulu başta olmak üzere bütün kayyumlar derhal istifa etsin.

* Rektörlük seçimleri üniversitenin tüm bileşenlerinin katılımıyla yapılsın.

* LGBTİ+'lara yönelik nefret suçu işleyenler hakkında soruşturma başlatılsın.”