Ekonomik krizin iyice derinleşmesi ile işsiz kalıp, hayat pahalılığı altında ezilen çok sayıda yurttaş intihar yoluna başvurarak yaşamlarına son verdi. Şırnak, Konya, Antalya, Kocaeli, İzmir, İstanbul ve Ankara’da son bir hafta içerisinde en az 9 kişi, yaşadığı geçim sıkıntısından dolayı hayatına son verdi. İçerisine düştüğü çaresizlikle intihara başvuranlardan  biri de Mersin'de yaşayan 5 çocuk babası Gökhan Şeremet’ti. 

‘BORÇLARDAN DOLAYI PSİKOLOJİSİ BOZULDU’

Oğluyla birlikte 2017'de bankalardan 300 ila 400 bin TL aralığında kredi çekerek, kuyumculuk işiyle uğraştıklarını anlatan baba Müslüm Şeremet, ancak işlerinin iyi gitmemesi üzerine bir yıl sonra iflas ettiklerini kaydetti.

Oğlunun borçlardan ve işsizlikten ötürü psikolojisinin bozulduğunu dile getiren baba, "İflas ile beraber ev, araba her şeyi sattık ama yine de borçlardan kurtulamadık. Oğlumun o günden sonra psikolojisi bozuldu. Tabi uzun süre işsiz de kaldı. Kendisine zarar vereceğini tahmin edebiliyorduk. Zaten ilaç da kullanıyordu. Adana Başkent Hastanesi’nde uzun süre tedavi gördü. Oğluma iş arıyordum ama yok, ne yapsak olmuyordu. Oğlum kirada yaşıyordu, ev kirası bin 500 TL idi. Elektrik, su ve 5 çocuğun bakımı derken her ay nerden baksan bir dünya para. Oğlum bunlardan dolayı yaşamına son verdi. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın” diye konuştu.

‘BANKALAR HALA ARIYOR’

Baba Şeremet, oğlunun kendisine zarar vereceğini tahmin ettikleri için Valilik ve polise başvuru yaptıklarını ancak kendilerine herhangi bir dönüş olmadığını ifade etti. 

Şeremet, "Bir keresinde oğlumu bulamıyorduk. Karakola gittik ama bize yardım etmediler. Eve sürekli onun adına icralar geliyordu. Oğlumun taziyesini kurduk ama hala bankalar bizi arayarak borçlarını istiyorlar” diye belirtti.

‘İKİ DEFA İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU’

Hacire Şeremet ise, iflas eden eşinin borçlardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve iki defa intihar girişiminde bulunduğunu paylaştı. Eşini hastaneye kaldırdıklarında doktorun kendilerini ‘size zarar verebilir’ diye uyardığını söyleyen Şeremet, “Ne olduysa borçlardan sonra oldu" dedi.

Eşinin intiharından sonra da bankların sürekli kendilerini arayıp, rahatsız ettiğini belirten Şeremet, icra memurlarının defalarca evlerine geldiğini ancak evde götürecek bir şey bulamadıklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı / Ergin Çağlar